Masaža tijela

Masaža se koristi već stoljećima. Ona je najstariji oblik liječenja. Ljudi instinktivno trljaju bolne dijeove tijela te si tako sami smanjuju bol i otečenost. Postoje razne vrste masaža koje se danas koriste a izvode se ručno ili aparativno. Među ručnim masažama najzastupljenija je  klasična medicinska masaža koja može biti parcijalna što znači da se masira samo jedan dio tijela, najčešće leđa te masaža cijelog tijela. Parcijalnom masažom opuštaju se leđni mišići te smanjuje bol na bolnim mjestima uzrokovana nepravilnim držanjem, sjedenjem ili stajanjem. Sportska ručna masaža koja pomaže kod manjih problema uzrokovanih sportskim aktivnostima.

Masaža
Medicinska masaža

Medicinska masaže se izvodi kako bi se olakšali problemi bolova u leđima/nogama ili tonus same muskulature tijela. Nizom pokreta  postiže se opuštanje cijelog tijela te oslobađanje stresa. Smanjuje se napetost mišića i poboljšava se cirkulacija tretiranog dijela tijela. Koža se dubinski nahrani, a površinski izgleda zategnutije. Medicinskom masažom rješavaju se miogeloze (nakupine mliječne kiseline) koje se nakupljaju oko mišića te pritišću krvne žile i živce i tako uzrokuju glavobolje, ukočenost, lošu prokrvljenost te bolove.

Sportska masaža

Sportska masaža se izvodi sa jačim pritiskom od medicinske masaže, bazira se ne samo na mišiće već i ligamente tetetivama kako bi se brže i učinkovitije regenerirali. Sportskom masažom mogu se sanirati manje ozljede mišićnog tkiva. Ublažuju se grčevi i bol u mišićima, zagrijavaju se mišići prije sportskih aktivnosti, istežu se i opuštaju mišići.

Aromamasaža tijela

Cilj ove masaže je opuštanje tijela te dubinski nahraniti kožu. Koristimo razna eterična ulja koja se miješaju s baznim uljem. Pomaže u detoksikaciji tijela te kod problema sa celulitom.

Anticelulitna masaža tijela

Anticelulitna masaža je vrlo učinkovita u eliminaciji celulita. Cilj joj je poboljšanje periferne mikrocirkulacije i razbijanje masnih naslaga te odvođenje viška tekućine i toksina putem limfnog sustava. Brzim i čvrstim pokretima stimulira se potkožno vezivno tkivo te potiče cirkulacija. Ubrzava se metabolizam i tako dubinski djeluje na celulit. Potkokožno tkivo se osnažuje a koža zateže i površinski izravnava.

Ručna limfna drenaža

Limfa je bezbojna tekućina koja kola tijelom limfnim žilama i čvorevima. U nekim situacijama može doći do zastoja u limfnom optoku. Limfne žile imaju važnu funkciju u imunološkom sustavu. Ručna limfna drenaža se izvodi blagim pokretima pritiska na kožu u trajanju od 30, 60 ili 90 min ovisno o dijelu tijela koje tretiramo. Njena učinkovitost je u tome da se uklanja višak tekućine iz vezivnog tkiva te tako dolazi do opskrbe stanica kisikom.

Hotstone masaža

Jedinstvena tehnika masaže vulkanskim kamanjem koje ima sposobnost postupnog otpuštanja topline. Masaža ima izniman efekt drenaže i izbacivanje štetnih tvari iz tijela. Blagotvorno djeluje protiv stresa, napetosti i zakočenosti mišića, loše cirkulacije, boli u leđima te nesanice.