Njegu, ljepotu i zdravlje vaših ruku i nogu prepustite našem profesionalnom osoblju koji će maksimalno paziti na higijenske uvjete.

Njega ruku i nogu (manikura i pedikura)
Pedikura

Klijent sjedi na masažnoj stolici koja masira leđa a noge namače u kadici s toplom vodom, jacuzzijem i kromoterapijom te se 15-tak minuta opušta.

Tretman medicinske pedikure podrazumijeva tretiranje svih problema koje nalazimo na stopalu, a obavlja ju educirana stručna osoba uz upotrebu vrhunske medicinske kozmetike u ugodnom i opuštajućem ambijentu. Problemi na stopalima koje tretiramo su:

 • kurje oči,
 • natisci,
 • zadebljana koža,
 • raspucala koža,
 • problemi sa uraslim noktima,
 • dijabetičko stopalo,
 • atletsko stopalo…
Manikura

Manikura uključuje oblikovanje noktiju te potiskivanje kožice a ako je potrebno na nekim mjestima ju i odrezati. Zatim se nokti tretiraju s tri različite rašpice. Prva kojom se skida blago površinski sloj noktiju nakon nje se koristi rašpica koja zaglađuje neravnine na površini noktiju te za kraj nokte prolazimo s rašpicom za visoki sjaj kako bi nam nokti izgledali sjajno. Tada su vaši nokti spremni za lakiranje.

Parafinska kupka
Parafinska kupka

Efikasna i vrlo jednostavna, parafinska kupka je postala temelj regeneracije i njege ruku. U toploj i opuštajućoj kupki otvaraju se pore, pa koža na taj način lako upija aktivne blagotvorne tvari iz parafina, potiče cirkulaciju i uspješno djeluje protiv reumatskih i artritičnih bolova.

Parafinske kupke namijenjene su za intenzivnu njegu, vlaženje, stimulaciju i dubinsko čišćenje ruku i stopala. Posebno se preporučuju osobama sa suhom i umornom kožom, osobama koje su puno u kontaktu s kemikalijama i vodom. Parafinska kupka je zbog svoje topline iznimno blagotvorna kod ublažavanja reumatskih tegoba i artritisa.

Postupak  počinje peelingom ruku, nakon njega stavlja se hranjiva maska, te se ruke umaču u ugodno zagrijani parafin. Oko ruku se zamota prozirna folija te se navuku frizirane rukavice. Parafin se pod njima hladi 15-ak minuta. Dok se hladi pod rukavicama, parafin na kožu otpušta aktivne tvari, djelujući terapeutski. Nakon tretmana koža na rukama je iznimno glatka, meka i vidno pomlađena.

Parafinska kupka, dakako, tretman je koji se provodi i na stopalima. Liječnici je preporučuju i dijabetičarima kao terapiju, koja sprečava odumiranje tkiva.

Odstranjivanje kurjeg oka

Kurje oko je formacija koje nastaju u dubljim slojevima kože stopala, uglavnom zbog velikog pritiska na određenim pozicijama na stopalima.

Posljedica su:

 1. prekomjerna težina
 2. neadekvatna obuća
 3. deformiteta stopala

Na površini kurjeg oka na razini vanjskog sloja kože, uvijek nalazimo natisak koji ga pokriva. Prema izgledu, poziciji, obliku, kao i u učestalosti pojavljivanja, razlikujemo sedam vrsta kurjih očiju, dok ih prema intenzitetu boli kreću od bezbolnih pa do izuzetno bolnih. Kurje oči tretiramo tako da ih mehanički odstranjujemo i na taj način rješavamo problem. Od izuzetne je važnosti da kurje oči odstranjuje stručan pediker jer zbog velike raznolikosti istih, sve kurje oči ne tretiramo na isti način. Nestručnim odstranjivanjem kurjih očiju mogu se prouzročiti dodatni problemi na stopalima. Zbog okolnosti nastajanja kurjih očiju, koje uglavnom ne možemo eliminirati, kurje oči imaju tendenciju ponovnog nastajanja. Stoga su pedikerski tretmani u određenim vremenskim razmacima apsolutno neophodni i neizbježni, kako bi se stopalima omogućio hod bez ograničenja i boli.

Natiscima na stopalu smatramo hiperkeratoze odnosno nakupine zadebljale kože koje su vrlo precizno ograničene te se nalaze uglavnom na zglobovima nožnih prstiju kao i na vanjskom rubu stopala. Natisci mogu biti bolni, a u slučaju da ih se ne odstranjuje na vrijeme, velika je vjerojatnost da će se ispod njih stvoriti kurje oko. Natiske odstranjujemo mehaničkom skalpel tehnikom. Dijabetičari trebaju redovito posjećivati pedikera. Samo zajedničkim djelovanjem pacijent, liječnik i pediker mogu stopala držati pod kontrolom i spriječiti, odnosno dovoljno rano otkriti sindrom dijabetičkog stopala. Stopalo narušenog funkcionalnog integriteta. Svaki četvrti bolesnik razvit će sindrom dijabetičkog stopala.

Uzroci nastanka sindroma dijabetičkog stopala:

 1. neuropatija – oštećenje živaca
 2. angiopatija – oštećenja na krvnim žilama
 3. lokalna imunološka zbivanja
Odstranjivanje uraslog nokta

Kada se ploča nokta zabija u okolno tkivo dolazi do uraslog nokta. Uzrok može bit nepravilno rezanje nokta, uska obuća kao i ozljeda samoga nokta. Urasli nokat treba redovito skračivati jer ako se ne sanira na vrijeme može doći do upale cijelog okolnog tkiva.

Pod urasli nokat podrazumijeva se cijeli niz problema uglavnom na palcu stopala. Kod tih slučajeva imamo slijedeću sliku: upaljeno, često gnojno i sukrvičavo tkivo oko nokatne ploče dok je nokatna ploča urezana. Problemi koji uzrokuju i doprinose stanju uraslog nokta toliko su intenzivni da ih s pravom možemo zvati bolesnim stanjem.

Ugradnja noktiju, lakiranje...

gel--nokti-2-565
gel-nokti-565

Gel je već gotovi, tekući materijal koji pod UV lampama postaje čvrst, namijenjen je za modeliranje umjetnih noktiju. Možete ga staviti na prirodne nokte kako bi ih učvrstili, ili možemo napraviti ugradnju noktiju.

Postoje dvije opcije ugradnje noktiju:

1. Ugradnja noktiju šablonama

Nokti produženi šablonama su zapravo nokti produženi sa samim gelom (šablona služi samo kao podloga dok se gel ne posuši). Takvi nokti izgledaju veoma tanko i prirodno.

2. Ugradnja noktiju tipsama

Tipse se koriste kada se šablona ne može staviti jer klijentica ima prekratke prirodne nokte. Tipse se lijepe prema vašoj širini nokta, od ruba do ruba, također kao i sa šablonama na dužinu koju sami želite. Nokti su prirodnog izgleda i nisu debeli. Gelove možete staviti u raznim bojama ili french manikuru.

Usluge ugradnje traju cca. 70 min.

Akril tehnike - ugradnja noktiju

Za razliku od gela akril se suši na zraku, mrežaste je strukture te je zbog toga stabilniji odnosno čvršći pri udarcima. Akril se također može staviti na prirodne nokte, ali je najbolji za ugrađivanje veoma kratkih ili izgriženih noktiju.

Također se produžuje tipsama ili šablonama.

Izvrstan je i za puknute nokte na nogama.

Trajanje usluge je cca. 70 min.

Trajni lak

Prije nanošenja laka nokte treba oblikovati i površinski odmastiti. Na nokte se zatim stavlja bazni lak te ruka ide u UV lampu. Potom idu dva sloja laka boje po izboru koji se također nakon nanošenja stavljaju u UV lampu. Za kraj se nanosi prozirni završni sloj za sjaj. Trajni lak traje od dva tjedna do mjesec dana zavisno o kvaliteti vašeg prirodnog nokta.

Izvrsna usluga za klijentice koje nemaju dovoljno vremena za cesto lakiranje i susenje laka. Trajni lak se nanosi u tankim slojevima pa zato izgleda veoma prirodno, nanosi se iskljucivo na prirodne nokte. Susi se pod uv lampama i moze trajati cak do 2 ili 3 tjedna.