Tipovi kože

Svatko od nas ima određeni tip kože i prema njemu se određuje koje kozmetičke preparate koristimo u tretmanima lica.

Nedostaje joj vlažnost te joj je lučenje sebuma i znoja minimalno. Koža je vrlo tanka, ne sjaji se, pore su nevidljive te ima mogućnost bržeg nastajanja bora. Često se kod takve kože javlja preosjetljivost na temperaturne razlike.

Ovaj tip kože ima dobru cirkulaciju i kontrolirano lučenje sebuma. Pore su joj vrlo male no svejedno zadržava svu potrebnu prirodnu vlažnost, vitamine i minerale. Ima izrazito baršunast izgled i mekoću.

Karakteristika ovog tipa kože je pojačano lučenje loja i znoja na području T-zone kao što su čelo, nos i brada te dio obraza dok je na ostalim dijelovima lica lučenje smanjeno.

Koža ima karakteristike pojačanog rada žlijezda lojnica. Ova koža je debela, sivkaste boje i dosta proširenih pora. Sklona je stvaranju estetskih nedostataka kao što su miteseri i akne.

Tipovi kože

Tretmani lica

Kompletan tretman lica

U medicinsko čišćenje lica se ubraja parenje lica kako bi se lice omekšalo, pore proširile te tako bi mehaničko čišćenje lica bilo što bezbolnije. Nakon mehaničkog istiskivanja napravi se piling lica kako bi sve nečistoće uklonile sa površine kože te se dubinski dezinficira sa visokom frekvencijom kako nakon tretmana ne bi bilo nikakvih upalnih procesa. Zatim se stavlja maska koja se određuje po tipu kože i stoji 15 – 20 minuta. Maska se uklanja kako bi se lice, vrat i dekolte izmasirali posebnim preparatima prilagođenim za svaki tip kože kako bi se potaknula cirkulacija. Masaža lica traje 30 minuta. Po završetku masaže korigiraju se obrve te cijeli tretman završava stavljanjem kreme na lice.

Čišćenje lica je mehaničko uklanjanje mitesera i akni. Parenje je potrebno kako bi se koža omekšala, a pore proširile i tako se koža lakše očistila. Nakon čišćenja napravi se piling te se nanosi maska kako bi se koža umirila. Posupak je potrebno ponavljati svakih mjesec dana nakon svakog tretmana treba doći na kontrolu za par dana kako bi se vidjelo kako je koža reagirala na sami tretman čišćenja.

mikrodermoabrazija-565x400-2-blackwhite

Iznimno uspješan i blagi tretman koji kožu lica i tijela čini mlađom i regeneriranom.  Za postizanje pravih rezultata treba napraviti više tretmana. Kod dijamantne mikrodermoabrazije koriste se prave dijamantne glave s dodatkom vakuuma i vrlo učinkovito ljušte gornji sloj kože i odmah usisavaju oljuštene stanice. Tretman se može raditi tokom cijele godine ali u ljetnim mjesecima na kožu poslije tretmana treba nanijeti kremu sa visokim zaštitnim faktorom. Koža poslije mikrodermoabrazije je glađa bez grubih i vidljivih pora, svježija, zdravije teksture te povećane elastičnosti. Nakon dijamantne mikrodermoabrazije radimo ultrazvučno čišćenje lica špahtlicom koja pomoću ultrazvuka vadi nečistoće iz kože, nakon toga lice se prolazi toplo-hladnim čekićem kako bi se lice umirilo te se potaknula cirkulacija. Četvrti dio tretmana su galvanske struje pomoću kojih preparat nanesen na lice upucavamo u dublje slojeve kože. Za kraj lice, vrat i dekolte prelazimo toplim ultrazvukom kako bi površinski nahranili, zategnuli i pomladili kožu.

Tijek mikrodermoabrazije

Radiovalovi

Radiovalovi se koriste za zatezanje lica i tijela. Metodom kod koje radiovolavi stvaraju toplinsku energiju. U tretmanu se zagrijavaju kolagenska vlakna koja se stisnu nakon čega slijedi zatezanje bora i kože. Unesena toplina ubrzava metabolizam stanice i fibroblasti koji proizvode kolagen. Također radiofrekvencija dobro djeluje na uklanjanje masnih naslaga, celulita te poboljšava tonus kože. Tretman lica  koristi se za pomlađivanje, regeneriranje oštećne kože i smanivanje bora. Rezultat je vidljiv već nakon prvog tretmana. Za tijelo se koristi osim za zatezanje kože djeluje i na topljenje masnog tkiva. Tretman se ne prepoučuje trudnicama i osobama s proširenim venama i kapilarama.

Trajanje tretmana u dogovoru sa stručnom osobom (prema stanju kože)

Infracrveni termalni tretman

Pomaže mršavljenju, zatezanju kože i celulita, opuštanju bolnih i umornih mišića leđa i ekstremiteta te općoj detoksikaciji organizma. Za vrijeme tretmana preko znoja se izbacuju štetne meterije iz organizma, a po tretmanu se sagori oko 600 kalorija. IR tretman imitira saunu, a uz navedeno, smanjuje umor i spriječava nastajanje ćelija raka.

Tretman vakumom

Vakumom se preko aplikatora stvara kružni kožni nabor u kojem se povećava rastezljivost veznog tkiva i dolazi do širenja kapilara. Time se “izvlači” celulit bliže površini kože i ubrzava cirkulacija u tretiranom području, što poboljšava protok krvi i kisika. Povećanjem rastezljivosti vezivnog tkiva ubrzava se i protok limfe pa se samim tim elimira višak tekućine i štetnih tvari u organizmu. Ovaj tretman potiče stvaranje kolagena i smanjuju masti u organizmu. Rezultat je oblikovano tijelo i glatka koža.

– Tretman uklanjanja akni
– Zatezanje, obnova kolagena i rejuvenacija kože
– Anti ageing tretman zaglađivanja finih bora
– Mikrocirkulacija i uklanjanje pigmentacijskih mrlja
– Ubrzano obnavljanje kože kod ožiljaka
– Ubrzani tretman oporavka nakon operacija i lasera

Rejuvenate LED Maska zasnovana na fotodinamičkoj terapiji je veličanstveno, znanstveno i tehnološko dostignuće koje koristi djelovanje svjetlosne enargije za njegu i tretmane kože.

Svjetski je poznata inovacija kao HI-tech specijalist za njegu lica. Koristi se svjetlosnom terapijom, potpuno bezopasna bez neželjenih posljedica i ne oštećuje kožu.

Svjetlosna energija se prenosi u samu stanicu, ubrzavajući sam proces obnove stanice i stimulira fibroblast za proizvodnju kolagena, pomlađuje kožu, umiruje akne, ublažava pigmentacijske mrlje, zaglađuje bore i reducira sunčeve opekotine.

Rejuvenate LED Maska daje vrhunske rezultate a tretman je potpuno bezopasan i ugodan.

630 nm svjetlosna valna dužina Crvena svjetlost

Savršeni je face lifting učinak, stimulacija proizvodnje kolagena, i poboljšanje cirkulacije i prokrvljenosti lica. Preporuča se korištenje tretmana nakon laserskih i IPL tretmana i operacijskih zahvata jer izuzetno ubrzava oporavak kože lica nakon takvih zahvata i zacjeljivanje rana. Frekvencija čistog crvenog svjetla prodire u duboke slojeve dermisa, ubrzava metabolizam stanica i mikrocirkulaciju te pospješuje obnovu stanice i kolegena. Također potiće brže odstranjivanje mrtvih stanica, stimulira lučenje fibroblasta- regenerativni faktor, tako da obnavlja oštećenu kožu, briše sitne bore, sužava pore i obnavlja elesticitet kože.

Mogučnost stavljanja preparata pod masku u svrhu brze i učinkovitije apsorpcije i boljeg transporta aktivnih supstanci.

Vrijeme trajanja tretmana je 15 minuta.

Za najdjelotvorniji učinak preporuka je napraviti kuru od 5-10 tretmana.

IPL

SHR je skračenica za Super Hair Removal, tehnologija trajnog uklanjanja dlačica sa izvrsnim rezultatima. Posebnost SHR metode leži u tome što se preko dlaka prelazi desetak puta, za razliku od drugih lasera kojima se prelazi samo jednom. Vrijeme tretiranja je kraće zbog velike repetitivne moći ( klasični IPL ima 1 udarac u sekundi dok SHR ima 6-10 udaraca u sekundi), a ukupno je potreban manji broj tretmana u odnosu na druge lasere. Tijekom rada dolazi do postupnog i kontroliranog zagrijavanja dermisa, akumulira se temperatura oko 45ºC, ciljana temperatura oštećuje dlačne folikule i sprečava njihov budući zametak.

Metoda je bezbolna i sigurna te nema rizika za oštećivanje okolnog tkiva. Razvoj bilo kakvih komplikacija ( opekotine, ožiljci, pigmentacije) je gotovo nemoguć, zbog hlađenja kože i individualnog odabira programa prema tipu kože. Tako se tretmani mogu raditi i na preplanuloj koži tijekom ljeta, nema crvenila kože nakon tretmana, a SHR istovremeno pomlađuje kožu i ubrzava zacjeljivanje ožiljaka nastalih od uraslih dlačica.

IPL i SHR sistem uređaja kombiniraju bipolarnu radijofrekvenciju u cilju obnavljanja kože tretiranog dijela i ubrzava zacjeljivanje ožiljkaka nastalih od uraslih dlaka.

Potrebno je prije dolaska obrijati dlake na djelu koji će se tretirati, na licu ukolkio se klijent ne želi brijati dlake se skračuju trimerom.

Prva dva dolaska se moraju obaviti u mjesec dana s sljedeča četiri jednom mjesečno.

IPL SHR trajno uklanjanje dlaka

Preporuča se brijati dlake 2 do 3 tjedna prije tretmana, iako nije obavezno. Na bradi i nadusnici, ako vam je problem, možete dlake podrezivati škaricama. Savjetuje se dlake obrijati na dan tretmana ili dan prije. Dlake mogu biti 1 do 2 mm iznad razine kože. Između tretmana savjetuje se dlake povremeno brijati kako bi ojačale. Brijanjem povećavate uspjeh tretmana i smanjujete broj tretmana. Skidanje dlaka voskom i čupanjem potiče upalu uz razvoj pigmentacije, te se ne preporuča, kao i izbjeljivanje dlaka koje slabi rezultat. Nije potrebno strogo izbjegavanje sunca prije, kao i poslije tretmana, jer se potamnjela koža može tretirati bez straha. Tretmani se mogu raditi za vrijeme ljeta. Na mjesto tretmana se ne preporuča staviti nikakvo sredstvo za njegu i parfem pred sam tretman.

Dlake se ne mogu u cijelosti ukloniti nego se radi o trajnom smanjivanju broja dlaka. Prilikom tretmana se mogu uništiti samo zrele dlake, dok se sijede dlake ne mogu uništiti. Uništene dlake se više nikad ne vraćaju. Dlake koje izrastu nakon tretmana su isključivo nezrele dlake koje se nisu mogle uništiti tijekom tretmana. Te dlake tijekom života dozrijevaju pod utjecajem hormona i drugih faktora: prehrana, stres, genetika… Nezrele dlake čine neznatni udio ukupnog broja dlaka. Uništenjem tih preostalih nezrelih dlaka kada postanu zrele, možemo govoriti o potpunom i trajnom uklanjanju dlaka.

Dlaka se razvija iz posebnih matičnih stanica koje se nalaze u korijenu dlake. Samo uništenjem matičnih stanica koje se nalaze u korijenu dlake možemo spriječiti rast dlaka. Postoje dvije vrste dlaka: velus i terminalne dlake. Velusdlake su tanke, nježne i svijetloplave dlake s kojima se rađamo. Ukupan broj dlaka je određen pri porodu i ne može se nikako povećati. Dlake koje nakon tretmana uklanjanja izrastu su nezrele dlake koje tijekom života sazru, ali ne radi se o rastu novih dlaka. Brijanje ne povećava ukupan broj dlaka nego jača dlake i potiče njihovo sazrijevanje.

Tijekom života pod utjecajem spolnih hormona i drugih faktora velus dlakesazrijevaju u terminalne dlake koje su deblje i tamno crne boje. Boja dlake ovisi o količini pigmenta melanina, što je glavni cilj IPLtretmana. Postoje dvije vrste pigmenta koje daju boju dlake: eumelanin i felamelanin. Ukoliko se nalazi više felomelanina, kao kod svijetloplave i riđe dlake, rezultat uklanjanja dlaka je loš jer ta vrsta pigmenta slabo upija lasersku zraku. Ako eumelanina ima više, rezultat uklanjanja dlaka je odličan jer odlično upija lasersku zraku.

Broj i veličina dlaka ovise o brojnim faktorima: rasa, genetika, dob, podneblje, boja kože… Za mediteransko je podneblje tipično da su dlake deblje i crne boje, dok su u sjevernijim područjima dlake svjetlije i nježnije.U mnogim obiteljima dlake se nalaze u većem broju, ili primjerice kod tamnoputih žena, a bez da se radi o bilo kakvom hormonalnom poremećaju uslijed genetskih faktora.

Dlake prolaze kroz tri faze razvoja: anagena, katagena i telogena faza. One putuju i sazrijevaju, neovisno jedna o drugoj, različitim brzinama prema površini kože. Samo za vrijeme trudnoće sve dlake imaju istu fazu rasta te je kosa najbujnija, ali nakon poroda to se gubi te kosa ispada.

U anagenoj fazi dlaka raste, te se samo u ovoj fazi dlaka može uništiti jer ima pigmenta u dovoljnoj količini da se uništi korijen dlake. Pigment upija optičku energiju iz IPL zrake te, što ima više pigmenta, to se upije više energije koja uništava matične stanice. Svijetle i sive dlake nemaju pigment te se zato ne mogu uništiti. U ostalim fazama pigment se nalazi u nedovoljnoj količini te se ne može osloboditi dovoljno energije da uništi korijen dlake. Duljina anagene faze traje različito ovisno o mjestu kao i broj dlaka koje su u anagenoj fazi. Zbog toga je vremenski razmak između tretmana i uspjeh uklanjanja dlaka različit ovisno o mjestu tretmana. Samo brijanjem možemo povećati broj dlaka u anagenoj fazi.

Katagena faza je početak odumiranja dlake. Smanjuje se količina pigmenta u dlaci i matične stanice više ne proizvode dlaku. Dolazi do početnog odvajanja dlake od korijena te dlaka putuje prema površini kože.

Telogena faza je završna faza rasta dlake, gdje se stara dlaka izbacuje van i tako započinje novi ciklus rasta dlake. U ovoj fazi dlaka se odvojila skroz od korijena i pigment se nalazi u minimalnoj količini.

IPL tretmanom cilja se na melanin u dermisu i epidermisu. Pri tome se koristi selektivna foto-termoliza. Svjetlo koje se odašilje na pojedinu pjegu razvija toplinu koja potom dovodi do uništenja i postepenog uklanjanja pjege.

Hiperpigmentacija

Hiperpigmentacija je vrlo čest problem koji se javlja kod 50% žena i 20% muškaraca starijih od 50 godina. Iako se najčešće javlja u srednjoj i kasnijoj dobi, može se pojaviti i kod mlađe populacije. Hiperpigmentacijom određena područja kože postaju tamnije boje. Uglavnom se radii o bezopasnom problemu koji uzrokuje pretjerano nastajanje melanina u koži.

Hiperpigmentacija se javlja zbog genetičkih utjecaja, vanjskih utjecaja i UV zračenja. No, u većini slučajeva hiperpigmentacija se javlja zbog sunčanja bez zaštite.

Potrebno je napraviti 3-6 tretmana u razmaku od 2 tjedna.

Akne na licu, dekolteu i leđima često su rezultat dizbalansa u organizmu upaljene akne nisu pogodne za klasično čišćenje ilca i ne postižu se premanentni rezultati. Mnogi dermatološki preparati često isiše kožu ilca pa imamo sliku dehidrirane kože sa potkožnim aknama i ožiljcima od akni.

IPL SHR tretmanom akni “ubijamo” bakteriju propionibacterium acnes te u isto vijeme bipolaenom radiofrekvencijom obnavljamo kožu.
Rezultat toga je smirivanje upale i nestajanje akni te eliminacija ožiljaka od akni i kompletno regenerirana koža.

Potrebno je 3-6 tretmana u razmaku 10 dana.

Akumulirani štetni učinci sunca ostavljaju promjene na koži u vidu dehidracije, sitnih bora, pigmentacija i proširenih kapilara. Te su promjene najvidljivije neposredno nakon ljeta kada je vijeme da vratimo koži njen sjaj i spriječimo daljnja oštećenja.

Laserskom fotorejuveneracijom bezzbolno i neagresivno uklonite postojeće promjene na koži.

Fotorejuveneraciju poželjno je napraviti 5-10 tretmana u razmaku 2 tjedna.

Kapilari pretstavljaju vrlo čest i estetski problem kako ženama tako i muškarcima. Rszvoj kapilara podstiče genetika, estrogen, trudnoča, često izlaganje suncu… Najvću revoluciju za uklanjanje kapilara na licu izvao je Ipl SHR on svejtlom uništava samo kapilare dok okolno tkivo tvrdo čuva. Hemoglobin, bjelančevina u crvenim krvnim zrncima upija svjetlosnu energiju i tako se oslobađa energija koja uništava lapilare. Uništeni kapilari se ne vraćaju ali postoji mogućnost da nastanu novi.

Tretman IPL SHR za kapilare lica potrebno je naptaviti 3-5 puta u razmaku 2 tjedna.