Tipovi kože

Svatko od nas ima određeni tip kože i prema njemu se određuje koje kozmetičke preparate koristimo u tretmanima lica.

Nedostaje joj vlažnost te joj je lučenje sebuma i znoja minimalno. Koža je vrlo tanka, ne sjaji se, pore su nevidljive te ima mogućnost bržeg nastajanja bora. Često se kod takve kože javlja preosjetljivost na temperaturne razlike.

Ovaj tip kože ima dobru cirkulaciju i kontrolirano lučenje sebuma. Pore su joj vrlo male no svejedno zadržava svu potrebnu prirodnu vlažnost, vitamine i minerale. Ima izrazito baršunast izgled i mekoću.

Karakteristika ovog tipa kože je pojačano lučenje loja i znoja na području T-zone kao što su čelo, nos i brada te dio obraza dok je na ostalim dijelovima lica lučenje smanjeno.

Koža ima karakteristike pojačanog rada žlijezda lojnica. Ova koža je debela, sivkaste boje i dosta proširenih pora. Sklona je stvaranju estetskih nedostataka kao što su miteseri i akne.

Tipovi kože

Tretmani lica

Kompletan tretman lica

U medicinsko čišćenje lica se ubraja parenje lica kako bi se lice omekšalo, pore proširile te tako bi mehaničko čišćenje lica bilo što bezbolnije. Nakon mehaničkog istiskivanja napravi se piling lica kako bi sve nečistoće uklonile sa površine kože te se dubinski dezinficira sa visokom frekvencijom kako nakon tretmana ne bi bilo nikakvih upalnih procesa. Zatim se stavlja maska koja se određuje po tipu kože i stoji 15 – 20 minuta. Maska se uklanja kako bi se lice, vrat i dekolte izmasirali posebnim preparatima prilagođenim za svaki tip kože kako bi se potaknula cirkulacija. Masaža lica traje 30 minuta. Po završetku masaže korigiraju se obrve te cijeli tretman završava stavljanjem kreme na lice.

Čišćenje lica je mehaničko uklanjanje mitesera i akni. Parenje je potrebno kako bi se koža omekšala, a pore proširile i tako se koža lakše očistila. Nakon čišćenja napravi se piling te se nanosi maska kako bi se koža umirila. Posupak je potrebno ponavljati svakih mjesec dana nakon svakog tretmana treba doći na kontrolu za par dana kako bi se vidjelo kako je koža reagirala na sami tretman čišćenja.

mikrodermoabrazija-565x400-2-blackwhite

Iznimno uspješan i blagi tretman koji kožu lica i tijela čini mlađom i regeneriranom.  Za postizanje pravih rezultata treba napraviti više tretmana. Kod dijamantne mikrodermoabrazije koriste se prave dijamantne glave s dodatkom vakuuma i vrlo učinkovito ljušte gornji sloj kože i odmah usisavaju oljuštene stanice. Tretman se može raditi tokom cijele godine ali u ljetnim mjesecima na kožu poslije tretmana treba nanijeti kremu sa visokim zaštitnim faktorom. Koža poslije mikrodermoabrazije je glađa bez grubih i vidljivih pora, svježija, zdravije teksture te povećane elastičnosti. Nakon dijamantne mikrodermoabrazije radimo ultrazvučno čišćenje lica špahtlicom koja pomoću ultrazvuka vadi nečistoće iz kože, nakon toga lice se prolazi toplo-hladnim čekićem kako bi se lice umirilo te se potaknula cirkulacija. Četvrti dio tretmana su galvanske struje pomoću kojih preparat nanesen na lice upucavamo u dublje slojeve kože. Za kraj lice, vrat i dekolte prelazimo toplim ultrazvukom kako bi površinski nahranili, zategnuli i pomladili kožu.

Tijek mikrodermoabrazije