IPL SHR

SHR je skračenica za Super Hair Removal, tehnologija trajnog uklanjanja dlačica sa izvrsnim rezultatima. Posebnost SHR metode leži u tome što se preko dlaka prelazi desetak puta, za razliku od drugih lasera kojima se prelazi samo jednom. Vrijeme tretiranja je kraće zbog velike repetitivne moći ( klasični IPL ima 1 udarac u sekundi dok SHR ima 6-10 udaraca u sekundi), a ukupno je potreban manji broj tretmana u odnosu na druge lasere. Tijekom rada dolazi do postupnog i kontroliranog zagrijavanja dermisa, akumulira se temperatura oko 45ºC, ciljana temperatura oštećuje dlačne folikule i sprečava njihov budući zametak.

Metoda je bezbolna i sigurna te nema rizika za oštećivanje okolnog tkiva. Razvoj bilo kakvih komplikacija ( opekotine, ožiljci, pigmentacije) je gotovo nemoguć, zbog hlađenja kože i individualnog odabira programa prema tipu kože. Tako se tretmani mogu raditi i na preplanuloj koži tijekom ljeta, nema crvenila kože nakon tretmana, a SHR istovremeno pomlađuje kožu i ubrzava zacjeljivanje ožiljaka nastalih od uraslih dlačica.

IPL i SHR sistem uređaja kombiniraju bipolarnu radijofrekvenciju u cilju obnavljanja kože tretiranog dijela i ubrzava zacjeljivanje ožiljkaka nastalih od uraslih dlaka.

Potrebno je prije dolaska obrijati dlake na djelu koji će se tretirati, na licu ukolkio se klijent ne želi brijati dlake se skračuju trimerom.

Prva dva dolaska se moraju obaviti u mjesec dana s sljedeča četiri jednom mjesečno.

IPL SHR trajno uklanjanje dlaka

Preporuča se brijati dlake 2 do 3 tjedna prije tretmana, iako nije obavezno. Na bradi i nadusnici, ako vam je problem, možete dlake podrezivati škaricama. Savjetuje se dlake obrijati na dan tretmana ili dan prije. Dlake mogu biti 1 do 2 mm iznad razine kože. Između tretmana savjetuje se dlake povremeno brijati kako bi ojačale. Brijanjem povećavate uspjeh tretmana i smanjujete broj tretmana. Skidanje dlaka voskom i čupanjem potiče upalu uz razvoj pigmentacije, te se ne preporuča, kao i izbjeljivanje dlaka koje slabi rezultat. Nije potrebno strogo izbjegavanje sunca prije, kao i poslije tretmana, jer se potamnjela koža može tretirati bez straha. Tretmani se mogu raditi za vrijeme ljeta. Na mjesto tretmana se ne preporuča staviti nikakvo sredstvo za njegu i parfem pred sam tretman.

Dlake se ne mogu u cijelosti ukloniti nego se radi o trajnom smanjivanju broja dlaka. Prilikom tretmana se mogu uništiti samo zrele dlake, dok se sijede dlake ne mogu uništiti. Uništene dlake se više nikad ne vraćaju. Dlake koje izrastu nakon tretmana su isključivo nezrele dlake koje se nisu mogle uništiti tijekom tretmana. Te dlake tijekom života dozrijevaju pod utjecajem hormona i drugih faktora: prehrana, stres, genetika… Nezrele dlake čine neznatni udio ukupnog broja dlaka. Uništenjem tih preostalih nezrelih dlaka kada postanu zrele, možemo govoriti o potpunom i trajnom uklanjanju dlaka.

Dlaka se razvija iz posebnih matičnih stanica koje se nalaze u korijenu dlake. Samo uništenjem matičnih stanica koje se nalaze u korijenu dlake možemo spriječiti rast dlaka. Postoje dvije vrste dlaka: velus i terminalne dlake. Velusdlake su tanke, nježne i svijetloplave dlake s kojima se rađamo. Ukupan broj dlaka je određen pri porodu i ne može se nikako povećati. Dlake koje nakon tretmana uklanjanja izrastu su nezrele dlake koje tijekom života sazru, ali ne radi se o rastu novih dlaka. Brijanje ne povećava ukupan broj dlaka nego jača dlake i potiče njihovo sazrijevanje.

Tijekom života pod utjecajem spolnih hormona i drugih faktora velus dlakesazrijevaju u terminalne dlake koje su deblje i tamno crne boje. Boja dlake ovisi o količini pigmenta melanina, što je glavni cilj IPLtretmana. Postoje dvije vrste pigmenta koje daju boju dlake: eumelanin i felamelanin. Ukoliko se nalazi više felomelanina, kao kod svijetloplave i riđe dlake, rezultat uklanjanja dlaka je loš jer ta vrsta pigmenta slabo upija lasersku zraku. Ako eumelanina ima više, rezultat uklanjanja dlaka je odličan jer odlično upija lasersku zraku.

Broj i veličina dlaka ovise o brojnim faktorima: rasa, genetika, dob, podneblje, boja kože… Za mediteransko je podneblje tipično da su dlake deblje i crne boje, dok su u sjevernijim područjima dlake svjetlije i nježnije.U mnogim obiteljima dlake se nalaze u većem broju, ili primjerice kod tamnoputih žena, a bez da se radi o bilo kakvom hormonalnom poremećaju uslijed genetskih faktora.

Dlake prolaze kroz tri faze razvoja: anagena, katagena i telogena faza. One putuju i sazrijevaju, neovisno jedna o drugoj, različitim brzinama prema površini kože. Samo za vrijeme trudnoće sve dlake imaju istu fazu rasta te je kosa najbujnija, ali nakon poroda to se gubi te kosa ispada.

U anagenoj fazi dlaka raste, te se samo u ovoj fazi dlaka može uništiti jer ima pigmenta u dovoljnoj količini da se uništi korijen dlake. Pigment upija optičku energiju iz IPL zrake te, što ima više pigmenta, to se upije više energije koja uništava matične stanice. Svijetle i sive dlake nemaju pigment te se zato ne mogu uništiti. U ostalim fazama pigment se nalazi u nedovoljnoj količini te se ne može osloboditi dovoljno energije da uništi korijen dlake. Duljina anagene faze traje različito ovisno o mjestu kao i broj dlaka koje su u anagenoj fazi. Zbog toga je vremenski razmak između tretmana i uspjeh uklanjanja dlaka različit ovisno o mjestu tretmana. Samo brijanjem možemo povećati broj dlaka u anagenoj fazi.

Katagena faza je početak odumiranja dlake. Smanjuje se količina pigmenta u dlaci i matične stanice više ne proizvode dlaku. Dolazi do početnog odvajanja dlake od korijena te dlaka putuje prema površini kože.

Telogena faza je završna faza rasta dlake, gdje se stara dlaka izbacuje van i tako započinje novi ciklus rasta dlake. U ovoj fazi dlaka se odvojila skroz od korijena i pigment se nalazi u minimalnoj količini.

IPL tretmanom cilja se na melanin u dermisu i epidermisu. Pri tome se koristi selektivna foto-termoliza. Svjetlo koje se odašilje na pojedinu pjegu razvija toplinu koja potom dovodi do uništenja i postepenog uklanjanja pjege.

Hiperpigmentacija

Hiperpigmentacija je vrlo čest problem koji se javlja kod 50% žena i 20% muškaraca starijih od 50 godina. Iako se najčešće javlja u srednjoj i kasnijoj dobi, može se pojaviti i kod mlađe populacije. Hiperpigmentacijom određena područja kože postaju tamnije boje. Uglavnom se radii o bezopasnom problemu koji uzrokuje pretjerano nastajanje melanina u koži.

Hiperpigmentacija se javlja zbog genetičkih utjecaja, vanjskih utjecaja i UV zračenja. No, u većini slučajeva hiperpigmentacija se javlja zbog sunčanja bez zaštite.

Potrebno je napraviti 3-6 tretmana u razmaku od 2 tjedna.

Akne na licu, dekolteu i leđima često su rezultat dizbalansa u organizmu upaljene akne nisu pogodne za klasično čišćenje ilca i ne postižu se premanentni rezultati. Mnogi dermatološki preparati često isiše kožu ilca pa imamo sliku dehidrirane kože sa potkožnim aknama i ožiljcima od akni.

IPL SHR tretmanom akni “ubijamo” bakteriju propionibacterium acnes te u isto vijeme bipolaenom radiofrekvencijom obnavljamo kožu.
Rezultat toga je smirivanje upale i nestajanje akni te eliminacija ožiljaka od akni i kompletno regenerirana koža.

Potrebno je 3-6 tretmana u razmaku 10 dana.

Akumulirani štetni učinci sunca ostavljaju promjene na koži u vidu dehidracije, sitnih bora, pigmentacija i proširenih kapilara. Te su promjene najvidljivije neposredno nakon ljeta kada je vijeme da vratimo koži njen sjaj i spriječimo daljnja oštećenja.

Laserskom fotorejuveneracijom bezzbolno i neagresivno uklonite postojeće promjene na koži.

Fotorejuveneraciju poželjno je napraviti 5-10 tretmana u razmaku 2 tjedna.

Kapilari predstavljaju vrlo čest i estetski problem kako ženama tako i muškarcima. Razvoj kapilara potiče genetika, estrogen, trudnoća, često izlaganje suncu… Najveću revoluciju za uklanjanje kapilara na licu izvazvao je IPL SHR on svjetlom uništava samo kapilare dok okolno tkivo tvrdo čuva. Hemoglobin, bjelančevina u crvenim krvnim zrncima upija svjetlosnu energiju i tako se oslobađa energija koja uništava kapilare. Uništeni kapilari se ne vraćaju ali postoji mogućnost da nastanu novi.

Tretman IPL SHR za kapilare lica potrebno je naptaviti 3-5 puta u razmaku 2 tjedna.

Lifting lica – fotopomlađivanje podrazumijeva anti-age tretmane koji su uglavnom uzrokovani fotostarenjem tj, prijevremeno zrelom i ostarjelom kožom. Novije vrijeme donosi sve češću potrebu za ovom vrstom tretmana. Fotostarenje možemo nazvati i modernim problemom današnjice.Odnosi se na sve tipove kože i različita stanja.
Prijevremeno zrela i fotoostarijela koža može se već pojaviti u ranim dvadesetima na određenim dijelovima kože (lice, vrat, dekolte).Fotostarenje i prijevremeno ostarijela kože nastupa zbog neumjerenog izlaganja UV zračenju, environmental ageing – starenje od okoliša (ispušni plinovi, cigarete, zatvoreni prostor) , hormoni, neadekvatna kozmetika.Intenzivno filtrirano svjetlo djeluje na aktivaciju trombocita, koji stimuliraju fibroblaste što rezultira proizvodnjom kolagena i elastina. Rezultat je poboljšanje i tonus, stabilnost dermisa, smanjene bore i fine linije tj. prirodno zatezanje lica.  Zbog reformacije kolagena smanjuje se pojava proširenih pora (kod masnijih tipova kože). Aktivacijom trombcita popravlja se struktura hidrolipidne barijere. Homogenizacija tena sa progresivnim nestajanjem pigmentacijskog
poremećaja rezultira sjajnom i blistavom kožom.
Intervali između 2 tretmana: 2-3 tjedna
Učestalost tretmana: kura od 5-6 tretmana

IPL-SHR

NAJNOVIJA IPL-SHR TEHNOLOGIJA ZA TRAJNONO UKLANJANJE DLAKA U SALONU AQUA!!!!

SHR( super hair removal) je nova tehnologija trajnog uklanjanja dlaka sa brzim i izvrsnim rezultatima. SHR je najveća revolucija trajnog uklanjanja dlaka. Metoda je posebna jer se preko dlaka prelazi desetak puta za razliku od drugih lasera kojima se prelazi samo jednom. Vrijeme tretiranja je kraće zbog velike repetitivne moći. Tokom rada dolazi do posebnog i kontroliranog zagrijavanja dermisa, akumulira se temperatura oko 45°C, ciljanja temperatura oštećuje dlačne folikule i sprječava njihov budući zametak. Metoda je bezbolna i sigurna i nema rizika za oštećivanjem okolnog tkiva te se moze raditi tokom cijele godine. Ovaj put nudimo rješenje i za svjetle dlake. Dosadanji laseri i ipl-i bili su neunčinkoviti u rješavanju problema svjetlih dlaka SHR tehnologija 4. generacije omogućeno je tretiranje svih tipova kože i dlake. SHR istovremeno pomlađuje kožu i ubrzava zacjeljivanje ožiljaka nastalih od uraslih dlačica.