Depilacija tijela

Jedan od problema s kojim se žene muče su dlačice. Postoji  depilacija voskom ili šećernom pastom. U oba načina dlačice se čupaju iz korijena dlake te tako trajnije uklanjaju.

Kod depilacije voskom topli vosak ulazi u folikulu i izvlači dlaku u cijelosti iz korijena. Dlake nakon tretmana počinju rasti poslije 14 dana. Depilaciju treba ponavljati jednom mjesečno. Depilacijom se dlake prorijeđuju i puno su tanje.

depilacija-voskom-2
depilacija-voskom-1

Egipatska depilacija (depilacija šećernom pastom) je idealna za sve koji loše reagiraju na ostale načine depilacije. Pasta je potpuno prirodna mješavina šećera s malo limunske kiseline (koja ujedno radi blagi piling kože) i vode. Šećerna depilacija jedna je od najstarijih metoda uklanjanja dlačica. Dlačice se povlače u smjeru rasta te tako osim što se dlake izvlače iz korijena i ne trgaju, rezultat depiliranja traje duže. Posebno se preporuča kod depilacije osjetljive kože na licu, preponama i pazusima, te kod osoba koje imaju psorijazu ili ekceme na djelovima tijela koji se tretiraju.

depilacija-pastom-2