Masaža tijela

Masaža se koristi već stoljećima. Ona je najstariji oblik liječenja. Ljudi instinktivno trljaju bolne dijeove tijela te si tako sami smanjuju bol i otečenost. Postoje razne vrste masaža koje se danas koriste a izvode se ručno ili aparativno. Među ručnim masažama najzastupljenija je  klasična medicinska masaža koja može biti parcijalna što znači da se masira samo jedan dio tijela, najčešće leđa te masaža cijelog tijela. Parcijalnom masažom opuštaju se leđni mišići te smanjuje bol na bolnim mjestima uzrokovana nepravilnim držanjem, sjedenjem ili stajanjem. Sportska ručna masaža koja pomaže kod manjih problema uzrokovanih sportskim aktivnostima.

Medicinska masaže se izvodi kako bi se olakšali problemi bolova u leđima/nogama ili tonus same muskulature tijela. Nizom pokreta  postiže se opuštanje cijelog tijela te oslobađanje stresa. Smanjuje se napetost mišića i poboljšava se cirkulacija tretiranog dijela tijela. Koža se dubinski nahrani, a površinski izgleda zategnutije. Medicinskom masažom rješavaju se miogeloze (nakupine mliječne kiseline) koje se nakupljaju oko mišića te pritišću krvne žile i živce i tako uzrokuju glavobolje, ukočenost, lošu prokrvljenost te bolove.

Sportska masaža se izvodi sa jačim pritiskom od medicinske masaže, bazira se ne samo na mišiće već i ligamente tetetivama kako bi se brže i učinkovitije regenerirali. Sportskom masažom mogu se sanirati manje ozljede mišićnog tkiva. Ublažuju se grčevi i bol u mišićima, zagrijavaju se mišići prije sportskih aktivnosti, istežu se i opuštaju mišići.

Cilj ove masaže je opuštanje tijela te dubinski nahraniti kožu. Koristimo razna eterična ulja koja se miješaju s baznim uljem. Pomaže u detoksikaciji tijela te kod problema sa celulitom.

Anticelulitna masaža je vrlo učinkovita u eliminaciji celulita. Cilj joj je poboljšanje periferne mikrocirkulacije i razbijanje masnih naslaga te odvođenje viška tekućine i toksina putem limfnog sustava. Brzim i čvrstim pokretima stimulira se potkožno vezivno tkivo te potiče cirkulacija. Ubrzava se metabolizam i tako dubinski djeluje na celulit. Potkokožno tkivo se osnažuje a koža zateže i površinski izravnava.

masaza-anticelulitna

Limfa je bezbojna tekućina koja kola tijelom limfnim žilama i čvorevima. U nekim situacijama može doći do zastoja u limfnom optoku. Limfne žile imaju važnu funkciju u imunološkom sustavu. Ručna limfna drenaža se izvodi blagim pokretima pritiska na kožu u trajanju od 30, 60 ili 90 min ovisno o dijelu tijela koje tretiramo. Njena učinkovitost je u tome da se uklanja višak tekućine iz vezivnog tkiva te tako dolazi do opskrbe stanica kisikom.

Jedinstvena tehnika masaže vulkanskim kamanjem koje ima sposobnost postupnog otpuštanja topline. Masaža ima izniman efekt drenaže i izbacivanje štetnih tvari iz tijela. Blagotvorno djeluje protiv stresa, napetosti i zakočenosti mišića, loše cirkulacije, boli u leđima te nesanice.

masaza-hotstone

Cupping posebnim načinom isisavanja zraka iz čaša ostvaruje se željeni podtlak koji izaziva hiperemiju, odnosno lokalno crvenilo što je znak širenja malih krvnih žila, odnosno poboljšane cirkulacije. Time se potiče izmjena tvari, poboljšava limfna drenaža, napeta muskulatura se ubrzo relaksira a time se smanjuje i bol na problematičnim dijelovima.

Koje su prednosti Cuppinga?
Iako cupping ne pomaže kod smanjenja tjelesne težine, no svakako može pomoći u smanjenju celulita i zategnuti zahvaćeno područje. Često se ponavlja, ima sposobnost da ukloni narančinu teksturu na koži, ostavljajući kožu mladenačkom i zategnutijom. Cupping masaza moze ostaviti masnice koje nestaju nakon par dana

Prirodno oblikovanje, konturiranje i podizanje lica, holistički anti-ageing tretman za lice koje zrači svoju izvornu autentičnu ljepotu. Bilo da želite očuvati i osvježiti izgled lica, ili želite potpunu regeneraciju uz neinvazivni face lifting s dugoročnim rezultatima, ova revolucionarna metoda tretmana lica je pravi izbor za vas. Sve se radi manualno i potpuno je prirodno.Metoda je jedinstvena po tome što obuhvaća ne samo rad na površinskoj strani lica već i unutarnjoj, intraoralnoj/bukalnoj, strani usne šupljine. U samom tretmanu se kombiniraju osteopatske i kranijalne metode te dubinsko vezivna masaža, koje u konačnici daju fascinatne rezultate na licu.

Stimuliraju se površinski i dublji slojevi mišićnog tkiva Tretman se izvodi na specifičan način, koji zahtjeva duboku prisutnost i posvećenost terapeuta. Otklanja dubinske napetost lica i vrataStimulira limfnu drenažu i protok krvi i kisika što potiče proizvodnju prirodnog kolagena, poboljšava i transformira tonus mišića lica, konturira i podiže oval lica, zaglađuje bore i fine linije, prevenira i smanjuje nastajanje bora,
reducira natečene i tamne sjene oko očiju, poboljšava teksturu kože, pomaže otpuštanju psihoemocionalnih blokada često povezanim sa dugogodišnjim stresom.
Rezultat je vidljiv već nakon prvog tretmana, iako će vam broj potrebnih dolazaka preporučiti po početnoj dijagnozi kože, stanja lica. Za optimalne rezultate, radimo seriju tretmana od 6, 8 do 10, po točno određenom vremenskom razmaku.

Maderoterapija je masaža anatomskim, drvenim valjcima. Nastala je u Kolumbiji krajem 90-ih godina prošlog stoljeća, ali ne kao anticelulitni tretman jer latinoamerikanke nemaju problema s narančinom korom kao zapadnjakinje. Više od celulita ih, naime, muči opadanje tonusa kože, s obzirom na njihovu građu tijela.Usavršavanjem maderoterapije kao metode podizanja tonusa kože i oblikovanja figure, primijetilo se da ubrzava rad limfnog sustava i cirkulaciju te da izbacuje toksine i višak vode iz organizma, i samim time učinkovito uklanja celulit.
Drugim riječima, primarni cilj maderoterapije je oblikovanje figure i poboljšanje tonusa kože, a smanjenje celulita tek je dodatan bonus. Tijekom tretmana stimulira se limfni sustav ravnomjernim i ritmičnim pokretima u jednom pravcu prema limfnim čvorovima. Time se aktivira metabolizam pa organizam počinje sam izbacivati suvišnu tekućinu i toksine. Tijekom prvog tretmana događa se čudo.Maderoterapija se radi uz pomoć specijalno oblikovanih drvenih elemenata koji se koriste tijekom tretmana s ciljem „razbijanja“ i uklanja celulita zajedno s masnim naslagama i ostalim toksinima u organizmu. Oslobađanje od toksina potiče naš metabolizam na učinkovitije sagorijevanje masnih stanica, te time i oblikovanje tijela. Ova se metoda ne preporučuje tek osobama s proširenim krvnim žilama.