Njegu, ljepotu i zdravlje vaših ruku i nogu prepustite našem profesionalnom osoblju koji će maksimalno paziti na higijenske uvjete.

Tretman medicinske pedikure podrazumijeva tretiranje svih problema koje nalazimo na stopalu, a obavlja ju educirana stručna osoba uz upotrebu vrhunske medicinske kozmetike u ugodnom i opuštajućem ambijentu. Problemi na stopalima koje tretiramo su:

 • kurje oči,
 • natisci,
 • zadebljana koža,
 • raspucala koža,
 • problemi sa uraslim noktima,
 • dijabetičko stopalo,
 • atletsko stopalo…

Manikura uključuje oblikovanje noktiju te potiskivanje kožice a ako je potrebno na nekim mjestima ju i odrezati. Zatim se nokti tretiraju s tri različite rašpice. Prva kojom se skida blago površinski sloj noktiju nakon nje se koristi rašpica koja zaglađuje neravnine na površini noktiju te za kraj nokte prolazimo s rašpicom za visoki sjaj kako bi nam nokti izgledali sjajno. Tada su vaši nokti spremni za lakiranje.

Efikasna i vrlo jednostavna, parafinska kupka je postala temelj regeneracije i njege ruku. U toploj i opuštajućoj kupki otvaraju se pore, pa koža na taj način lako upija aktivne blagotvorne tvari iz parafina, potiče cirkulaciju i uspješno djeluje protiv reumatskih i artritičnih bolova.

Parafinske kupke namijenjene su za intenzivnu njegu, vlaženje, stimulaciju i dubinsko čišćenje ruku i stopala. Posebno se preporučuju osobama sa suhom i umornom kožom, osobama koje su puno u kontaktu s kemikalijama i vodom. Parafinska kupka je zbog svoje topline iznimno blagotvorna kod ublažavanja reumatskih tegoba i artritisa.

Postupak  počinje peelingom ruku, nakon njega stavlja se hranjiva maska, te se ruke umaču u ugodno zagrijani parafin. Oko ruku se zamota prozirna folija te se navuku frizirane rukavice. Parafin se pod njima hladi 15-ak minuta. Dok se hladi pod rukavicama, parafin na kožu otpušta aktivne tvari, djelujući terapeutski. Nakon tretmana koža na rukama je iznimno glatka, meka i vidno pomlađena.

Parafinska kupka, dakako, tretman je koji se provodi i na stopalima. Liječnici je preporučuju i dijabetičarima kao terapiju, koja sprečava odumiranje tkiva.

Kurje oko je formacija koje nastaju u dubljim slojevima kože stopala, uglavnom zbog velikog pritiska na određenim pozicijama na stopalima.

Posljedica su:

 1. prekomjerna težina
 2. neadekvatna obuća
 3. deformiteta stopala

Na površini kurjeg oka na razini vanjskog sloja kože, uvijek nalazimo natisak koji ga pokriva. Prema izgledu, poziciji, obliku, kao i u učestalosti pojavljivanja, razlikujemo sedam vrsta kurjih očiju, dok ih prema intenzitetu boli kreću od bezbolnih pa do izuzetno bolnih. Kurje oči tretiramo tako da ih mehanički odstranjujemo i na taj način rješavamo problem. Od izuzetne je važnosti da kurje oči odstranjuje stručan pediker jer zbog velike raznolikosti istih, sve kurje oči ne tretiramo na isti način. Nestručnim odstranjivanjem kurjih očiju mogu se prouzročiti dodatni problemi na stopalima. Zbog okolnosti nastajanja kurjih očiju, koje uglavnom ne možemo eliminirati, kurje oči imaju tendenciju ponovnog nastajanja. Stoga su pedikerski tretmani u određenim vremenskim razmacima apsolutno neophodni i neizbježni, kako bi se stopalima omogućio hod bez ograničenja i boli.

Natiscima na stopalu smatramo hiperkeratoze odnosno nakupine zadebljale kože koje su vrlo precizno ograničene te se nalaze uglavnom na zglobovima nožnih prstiju kao i na vanjskom rubu stopala. Natisci mogu biti bolni, a u slučaju da ih se ne odstranjuje na vrijeme, velika je vjerojatnost da će se ispod njih stvoriti kurje oko. Natiske odstranjujemo mehaničkom skalpel tehnikom. Dijabetičari trebaju redovito posjećivati pedikera. Samo zajedničkim djelovanjem pacijent, liječnik i pediker mogu stopala držati pod kontrolom i spriječiti, odnosno dovoljno rano otkriti sindrom dijabetičkog stopala. Stopalo narušenog funkcionalnog integriteta. Svaki četvrti bolesnik razvit će sindrom dijabetičkog stopala.

Uzroci nastanka sindroma dijabetičkog stopala:

 1. neuropatija – oštećenje živaca
 2. angiopatija – oštećenja na krvnim žilama
 3. lokalna imunološka zbivanja

Kada se ploča nokta zabija u okolno tkivo dolazi do uraslog nokta. Uzrok može bit nepravilno rezanje nokta, uska obuća kao i ozljeda samoga nokta. Urasli nokat treba redovito skračivati jer ako se ne sanira na vrijeme može doći do upale cijelog okolnog tkiva.

Pod urasli nokat podrazumijeva se cijeli niz problema uglavnom na palcu stopala. Kod tih slučajeva imamo slijedeću sliku: upaljeno, često gnojno i sukrvičavo tkivo oko nokatne ploče dok je nokatna ploča urezana. Problemi koji uzrokuju i doprinose stanju uraslog nokta toliko su intenzivni da ih s pravom možemo zvati bolesnim stanjem.

Nokti su moda, savršen dodatak našem izgledu, oni mogu pokazati koliko ste modno osviješteni i njegovani ali i obrnuto. OPI (industrija za izradu lakova i gelova za nokte) odlučili su napraviti što prirodniji trajni lak za nokte. Trajni lak se nanosi kao lak za nokte, svaki pojedini sloj laka se suši 2 minute pod UV lampom i u vrlo kratkom vremenskom roku klijentica izlazi iz salona sa savršeno izmanikiranim i nalakiranim noktima kojima ne treba nikakvo dodatno sušenje. Pri nanašanju OPI laka, prirodni nokat se NE brusi, samo se nanese baza i top coat koji drži boju postojanu. Tako da svakako planirajte imati uredne nokte urediti ih trajnim lakom i nema više guljenja i otkrhnutog laka, samo savršena, postojana i sjajna boja od 3 tjedna do maksimalno mjesec dana, ovisi o brzini rasta noktiju.

LIFT UP GEL

INOVATIVNO RJEŠENJE ZA URASLE NOKTE

Lift Up je profesionalni UV/LED gel sustav za ispravljanje uraslih noktiju.

Lift Up omogućava pedikerima bezbolno i estetski najprihvatljivije rješenje za bolne, zakrivljene nokte, uz vidljive rezultate već nakon prve primjene.

Lift Up je gel sustav u tri faze na koji se može nanositi lak/trajni lak te je nevidljiv na noktu. Postoji 3 raličita preparata koji se prilagođavaju svakom noktu, ovisno o njegovoj debljini i stupnju zakrivljenosti, te preparat koji sprječava ponovno urastanje nokta tj zadržava ga u ispravljenom stanju.

Lift Up već nakon prve primjene “širi” nokat već za 2 mm, omogućavajući trenutno olakšanje kod urastanja noktiju, bilo na rukama ili na nogama.

Lift Up sustav omogućava da sa terapijom uraslih noktiju krenete već na ljeto, bez gubljenja estetike noktiju tj bez vidljivih špangi, uz trenutno olakšanje boli i uz predivne nalakirane nokte.