Današnji uvjeti života postavljaju pred muškarce visoke kriterije njege lica i tijela, napose u tinejdžerskoj dobi kada se susreću sa problemima s aknama i miteserima. U našem salonu imaju mogućnost čišćenja lica, čišćenja tijela, čišćenje leđa te radijske frekvencije, sve to uz stalan nadzor i redovite kontrole. Probleme sa neželjenom dlakavosti tijela rješavamo depilacijom. Nudimo njegu ruku i stopala te rješavanje problema uraslih noktiju i kurjih očiju. Probleme sa bolovima i stresom rješavamo masažama. Također, nudimo usluge
zatezanja kože, mršavljenja te se uspješno borimo sa opuštenom kožom trbuha, podočnjaka i podbratka. U našem solariju pripremite kožu za sunce i ljeto bez alergija.

Suvremeni način života ostavlja tragove na muškom tijelu, a kombinacija aditiva i hormona u hrani rezultirala je promjenama muške figure. U posljednjih 20-ak godina uočava se porast broja muškaraca sa problemom masnog tkiva na grudima i bokovima. Ti se problemi ne mogu u potpunosti riješiti dijetom i vježbom pa se pribjegava mnogim kozmetičkim metodama. Uspješno se rješava opuštenost kože te višak masnog tkiva jer se u tretmanu ciljano djeluje na kritične točke. Tokom godina smanjila se nelagoda muških klijenata pri dolasku u kozmetički salon, muškarci puni povjerenja dolaze očekujući profesionalnu i efikasnu uslugu. Njegovan i svjež izgled danas polako postaje dio opće kulture i, ako je vjerovati procjenama da se prvi dojam o osobi stječe u prvih 20-ak sekundi, postaje pravilo da muškarci posvećuju pažnju izgledu lica i tijela. Poslovan čovjek bez obzira na svoj naporan način života ima potrebu osvježiti svoje lice, zategnuti koju boru i ukloniti podočnjake. U našem salonu imamo mnogo zadovoljnih muških klijenata do 30-te, 70-te koji su osvježili i pomladili svoje lice te uklonili tragove umora.

Kod depilacije voskom topli vosak ulazi u folikulu i izvlači dlaku u cijelosti iz korijena. Dlake nakon tretmana počinju rasti poslije 14 dana. Depilaciju treba ponavljati jednom mjesečno. Depilacijom se dlake prorijeđuju i puno su tanje.

Egipatska depilacija (depilacija šećernom pastom) je idealna za sve koji loše reagiraju na ostale načine depilacije. Pasta je potpuno prirodna mješavina šećera s malo limunske kiseline (koja ujedno radi blagi piling kože) i vode. Šećerna depilacija jedna je od najstarijih metoda uklanjanja dlačica. Dlačice se povlače u smjeru rasta te tako osim što se dlake izvlače iz korijena i ne trgaju, rezultat depiliranja traje duže. Posebno se preporuča kod depilacije osjetljive kože na licu, preponama i pazusima, te kod osoba koje imaju psorijazu ili ekceme na djelovima tijela koji se tretiraju.

Tretman medicinske pedikure podrazumijeva tretiranje svih problema koje nalazimo na stopalu, a obavlja ju educirana stručna osoba uz upotrebu vrhunske medicinske kozmetike u ugodnom i opuštajućem ambijentu. Problemi na stopalima koje tretiramo su:

 • kurje oči,
 • natisci,
 • zadebljana koža,
 • raspucala koža,
 • problemi sa uraslim noktima,
 • dijabetičko stopalo,
 • atletsko stopalo…

Manikura uključuje oblikovanje noktiju te potiskivanje kožice, a ako je potrebno, na nekim mjestima se ona može i odrezati. Zatim se nokti tretiraju s tri različite rašpice. Prvom rašpicom skida se blago površinski sloj noktiju; potom se koristi rašpica koja zaglađuje neravnine na površini noktiju; za kraj nokte obrađujemo rašpicom za visoki sjaj. Tada su vaši nokti spremni za lakiranje..

Efikasna i vrlo jednostavna, parafinska kupka je postala temelj regeneracije i njege ruku. U toploj i opuštajućoj kupki otvaraju se pore, pa koža na taj način lako upija aktivne blagotvorne tvari iz parafina, potiče cirkulaciju i uspješno djeluje protiv reumatskih i artritičnih bolova.

Parafinske kupke namijenjene su za intenzivnu njegu, vlaženje, stimulaciju i dubinsko čišćenje ruku i stopala. Posebno se preporučuju osobama sa suhom i umornom kožom, osobama koje su puno u kontaktu s kemikalijama i vodom. Parafinska kupka je zbog svoje topline iznimno blagotvorna kod ublažavanja reumatskih tegoba i artritisa.

Postupak  počinje peelingom ruku, nakon njega stavlja se hranjiva maska, te se ruke umaču u ugodno zagrijani parafin. Oko ruku se zamota prozirna folija te se navuku frizirane rukavice. Parafin se pod njima hladi 15-ak minuta. Dok se hladi pod rukavicama, parafin na kožu otpušta aktivne tvari, djelujući terapeutski. Nakon tretmana koža na rukama je iznimno glatka, meka i vidno pomlađena.

Parafinska kupka, dakako, tretman je koji se provodi i na stopalima. Liječnici ju preporučuju i dijabetičarima kao terapiju koja sprečava odumiranje tkiva.

Kurje oko je formacija koja nastaje u dubljim slojevima kože stopala, uglavnom zbog velikog pritiska na određenim pozicijama na stopalima.

Posljedica su:

 1. prekomjerna težina
 2. neadekvatna obuća
 3. deformiteti stopala

Na površini kurjeg oka na razini vanjskog sloja kože, uvijek nalazimo natisak koji ga pokriva. Prema izgledu, poziciji, obliku, kao i učestalosti pojavljivanja, razlikujemo sedam vrsta kurjih očiju, a prema intenzitetu boli mogu se kretati od bezbolnih pa do izuzetno bolnih. Kurje oči tretiramo tako da ih mehanički odstranjujemo i na taj način rješavamo problem. Od izuzetne je važnosti da kurje oči odstranjuje stručan pediker jer zbog velike raznolikosti istih, sve kurje oči ne tretiramo na isti način. Nestručnim odstranjivanjem kurjih očiju mogu se prouzročiti dodatni problemi na stopalima. Zbog okolnosti nastajanja kurjih očiju, koje uglavnom ne možemo eliminirati, kurje oči imaju tendenciju ponovnog nastajanja. Stoga su pedikerski tretmani u određenim vremenskim razmacima apsolutno neophodni i neizbježni, kako bi se stopalima omogućio hod bez ograničenja i boli.

Natiscima na stopalu smatramo hiperkeratoze odnosno nakupine zadebljale kože koje su vrlo precizno ograničene te se nalaze uglavnom na zglobovima nožnih prstiju kao i na vanjskom rubu stopala. Natisci mogu biti bolni, a u slučaju da ih se ne odstrani na vrijeme, velika je vjerojatnost da će se ispod njih stvoriti kurje oko. Natiske odstranjujemo mehaničkom skalpel tehnikom. Dijabetičari trebaju redovito posjećivati pedikera. Samo zajedničkim djelovanjem pacijent, liječnik i pediker mogu stopala držati pod kontrolom i spriječiti, odnosno dovoljno rano otkriti sindrom dijabetičkog stopala.

Uzroci nastanka sindroma dijabetičkog stopala:

 1. neuropatija – oštećenje živaca
 2. angiopatija – oštećenja na krvnim žilama
 3. lokalna imunološka zbivanja

Kada se ploča nokta zabija u okolno tkivo dolazi do uraslog nokta. Uzrok može biti nepravilno rezanje nokta, uska obuća kao i ozljeda samoga nokta. Urasli nokat treba redovito skraćivati jer ako se ne sanira na vrijeme može doći do upale cijelog okolnog tkiva.

Pod uraslim noktom podrazumijevamo cijeli niz problema, uglavnom na palcu stopala. Kod tih slučajeva imamo sljedeću sliku: upaljeno, često gnojno i sukrvičavo tkivo oko nokatne ploče dok je nokatna ploča urezana. Problemi koji uzrokuju i doprinose stanju uraslog nokta toliko su intenzivni da ih s pravom možemo zvati bolesnim stanjem.

Metoda ultrazvučne kavitacije omogućava gubitak 2-5 centimetara masnog tkiva već nakon prvog postupka, a daljnji tretmani dodatno smanjuju količinu masnog tkiva na tretiranom dijelu tijela. Najbolji rezultati se postižu na trbuhu, stražnjici, unutarnjim i vanjskim dijelovima bedara te rukama. Tretman traje oko 30 minuta, a radi se jednom tjedno. Postupak je bezbolan, ne zahtijeva oporavak i ne ostavlja ožiljke te se klijent može odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Ovaj brzi i bezbolni tretman povećava propusnost masnih stanica iz kojih masne kiseline prelaze u limfni i urinarni sustav putem kojih se izlučuju iz organizma. Kako bi se izbjeglo ultrazvučno zagrijavanje kože, tretmanska glava ovog aparata hladi kožu i omogućuje primjenu ultrazvuka slabije snage. U 30-minutnom tretmanu tretiraju se dijelovi na kojima se žele smanjiti masne naslage. Kožu na tim dijelovima premazujemo gelom za poboljšanje učinkovitosti tretmanske kugle. Vibracija ultrazvuka na točno određenoj dubini ispod površine kože razbija masne stanice, odnosno oslobađa masne kiseline koje su u njima nataložene, ne oštećujući pritom druga tkiva, krvne žile i živce. Masnoća se iz tretiranog masnog tkiva razgrađuje u glicerol i jednostavne masne kiseline. Glicerol, koji je topiv u vodi, prodire u cirkulaciju i koristi se za energiju, a netopive masne kiseline razgrađuju se u jetri kao i sve druge masnoće unesene hranom. Nakon tretmana kavitacije potrebno je izvršiti limfnu drenažu-radiovalovima ili ručnom limfnom drenažom,kako bi se osolobođeni toksini što brže eliminirali iz tijela putem limfe.

Budući da organizmu treba vremena da preradi i eliminira oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana treba biti najmanje 4 dana. Najčešće je potrebno 5 tretmana, no rezultati su uglavnom vidljivi već nakon prvog.

Ovaj tretman namijenjen je onima koji žele ukloniti celulit i tvrdokorne masne naslage, no uz njega je nužno mijenjati životni stil koji je stvaranju takvih problema pogodovao. U protivnom, moguće je obnavljati tretman svakih mjesec i pol dana, kako bi se održao postignuti rezultat. Zbog iznimne učinkovitosti ovog tretmana, moguće je da se stvori efekt “viška kože zbog naglog gubljenja znatne količine masnog tkiva. Opuštenu kožu u našem salonu zatežemo RF metodom – radiovalovima koji su za razliku od ostalih salona kod nas uključeni u cijenu tretmana.

Što moram znati o kavitaciji?

U najpopularnije tretmane za eliminiranje lokaliziranih masnih naslaga i celulita, svakako se ubraja ultrazvučna kavitacija. Radi se o nekirurškom, neinvanzivnom postupku koji predstavlja alternativu liposukciji. Ultrazvučni valovi određene frekvencije djeluju na masne ćelije u potkožnom tkivu, izazivajući njihovo pucanje i izlivanje u međućelijski prostor, kao i dalje razlaganje i izlučivanje iz organizma putem metaboličkih procesa. Za samo pola sata koliko prosječno traje tretman, možete izgubiti između 2 i 5 centimetara u obimu željene regije i to nepovratno! Djeluje suviše jednostavno i lako da bi bilo istinito?! Tretmanom se nećete osloboditi viška kilograma, jer je namjenjen osobama sa prosječnom težinom, koje se, usprkos vježbanju i dijetama, ne mogu riješiti upornih naslaga sala.”

Važno je napomenuti da dio razgrađene masnoće kruži organizmom i ukoliko se ne potroši nekom aerobnom aktivnošću, može doći do ponovnog taloženja na drugim djelovima tijela. Ne budite u zabludi, nećete izbjeći vježbanje, niti ćete moći uživati u slatkišima i brzoj hrani, jer ćete na taj način blokirati postignuti efekt. Liječnici se uglavnom protive zbog negativnog utjecaja ovog tretmana, jer razgrađene masne ćelije u vidu triglicerida odlaze u krv i jetru, te ukoliko se ne “potroše” mogu dovesti i do oštećenja jetre ili bubrega. Zato je važno napomenuti da nakon tretmana kavitacije, te obavezne limfne drenaže (koja će pomoći da razgrađene masnoće “odu” iz organizma), mora slijediti povećana aktivnost (aerobne vježbe, trčanje ili u krajnjem slučaju hodanje), lagana prehrana sa minimalnim unosom ugljikohidrata, te unos oko 2 litre vode dnevno.

I samo takvim pristupom možemo očekivati obećane rezultate.

Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama, srčanim bolesnicima, osobama sa ugrađenim pacemakerima i metalnim implantatima, kao i osobama sa povišenim nivoom kolesterola i triglicerida u krvi.

Trajanje tretmana: kavitacija 30 minuta + radiovalovi 40 minuta

Metodom kod koje radiovolavi stvaraju toplinsku energiju, u tretmanu se zagrijavaju kolagenska vlakna koja se stisnu nakon čega slijedi zatezanje bora i kože. Unesena toplina ubrzava metabolizam stanica i fibroblasta koji proizvode kolagen. Također, radiovalovi dobro djeluju na uklanjanje masnih naslaga, celulita te poboljšavaju tonus kože. Tretman lica koristi se za pomlađivanje, regeneriranje oštećene kože i smanjivanje bora. Rezultat je vidljiv već nakon prvog tretmana. Tretman se ne prepoučuje trudnicama i osobama s proširenim venama i kapilarama.

Trajanje tretmana određuje se u dogovoru sa stručnom osobom, prema stanju kože.

Lipox je tretman za mršavljenje s trofaznim aktivatorom. Sadrži aktivne sastojke koji ubrzavaju izmjenu vode i trošenje masti u organizmu. Upotrebljava se kofein, theophylin i guarana, u kombinaciji sa zagrijavanjem u termo deci. Toplina potiče cirkulaciju i metaboličke procese te razgrađuje višak masnih nakupina na tijelu. Nakon iznojavanja u termo deci tijelo se masira sa lipox uljem koje također zagrijava kožu te tako topi masno tkivo, zateže kožu te ju dubinski hrani.

Trajanje tretmana: termo deka 30 – 40 minuta + masaža tijela 60 minuta

Tretman tijekom kojega nanosimo preparat (kremu) te zamatamo dijelove tijela u plastičnu foliju kako bismo pospješili aktivno djelovanje preparata. Nakon nekog vremena koža se blago zaznoji pri čemu se otvaraju pore te preparat može prodrijeti dublje u kožu. Rezultat tretmana je reducirani celulit i potkožne naslage. Koža je glatka i čvrsta te izgleda svježije.

Trajanje tretmana: 60 minuta

Termo dekom sa grijačima postižemo učinak saune i pospješujemo prirodnu detoksikaciju organizma. Termo deka potiče otvaranje pora, mikrocirkulaciju te znojenje, a znojenjem se potiče eliminacija toksina iz dubljih slojeva tkiva. Što je znoj bezmirisniji i bezbojniji, to je količina toksina u organizmu manja.

Trajanje tretmana: 30 – 40 minuta

Termin ginekomastija potječe od grčke riječi „gyne“ što u prijevodu znači „grudi kao u žene“. Ginekomastija je benigno povećanje muških grudi koje nastaje kao rezultat hipertrofije ili povećanja žljezdanog parenhima dojke i nakupljanja deozita potkožnog masnog tkiva.
Ginekomastija se  katkad može  manifestirati sekrecijom malih količina mlijeka ili sličnog iscjetka. Statistički, jedan od tri muškarca koji su mlađi od 40 godina pati od određenog stupnja ginekomastije, a iznad  pedesete godine života gotovo polovina muškaraca ima povećane muške grudi.Dokazano i učinkovito pomažemo kod problema uvečanih muških grudi. Tretman izvodi stručna osoba s dugogodišnjim iskustvom.

Medicinska masaža se izvodi kako bi se olakšali problemi bolova u leđima/nogama ili tonus same muskulature tijela. Nizom pokreta postiže se opuštanje cijelog tijela te oslobađanje stresa. Smanjuje se napetost mišića i poboljšava se cirkulacija tretiranog dijela tijela. Koža se dubinski nahrani, a površinski izgleda zategnutije. Medicinskom masažom rješavaju se miogeloze (nakupine mliječne kiseline) koje se nakupljaju oko mišića te pritišću krvne žile i živce i tako uzrokuju glavobolje, ukočenost, lošu prokrvljenost te bolove.

Sportska masaža se izvodi jačim pritiskom od medicinske masaže, fokusira se ne samo na mišiće, već i na ligamente i tetive kako bi se brže i učinkovitije regenerirali. Sportskom masažom mogu se sanirati manje ozljede mišićnog tkiva. Ublažuju se grčevi i bol u mišićima, zagrijavaju se mišići prije sportskih aktivnosti, istežu se i opuštaju mišići.

Cilj ove masaže je opuštanje tijela te dubinski nahraniti kožu. Koristimo razna eterična ulja koja se miješaju s baznim uljem. Pomaže u detoksikaciji tijela te kod problema sa celulitom.

Limfa je bezbojna tekućina koja kola tijelom limfnim žilama i čvorevima. U nekim situacijama može doći do zastoja u limfnom optoku. Limfne žile imaju važnu funkciju u imunološkom sustavu. Ručna limfna drenaža se izvodi blagim pokretima pritiska na kožu u trajanju od 30, 60 ili 90 min ovisno o dijelu tijela koje tretiramo. Njena učinkovitost je u tome da se uklanja višak tekućine iz vezivnog tkiva te tako dolazi do opskrbe stanica kisikom.

Jedinstvena tehnika masaže vulkanskim kamenjem koje ima sposobnost postupnog otpuštanja topline. Masaža ima izniman efekt drenaže i izbacivanje štetnih tvari iz tijela. Blagotvorno djeluje protiv stresa, napetosti i zakočenosti mišića, loše cirkulacije, boli u leđima te nesanice.

Kod stojećih solarija treba izdvojiti njihovu prostranu unutrašnjost koja sprječava dodir tijela s površinom kabine, omogučujući tako najveći stupanj higijene, što ipak nije zanemarivo. Kabine su dizajnirane tako da uglavnom svi dijelovi tijela budu u potpunosti izloženi zrakama kako bi se postigla ujednačenost dobivanja boje. Pored toga, u skoro svakom stojećem solariju imate priliku opustiti se uz zvuke poznate glazbe koja će vam olakšati boravak u zatvorenom prostoru.

Solariji koji jednakomjerno osunčavaju cijelo tijelo omogućavaju, za otprilike 10 min po sunčanju, dobivanje prekrasne dugotrajne preplanule boje. Sunčanje potiče stvaranje vitamina D i u tijeku zime pa je sunčanje poželjno za osobe koje imaju problema sa kostima, reumatske tegobe, kožne probleme (akne, psorijaza).

S obzirom da se u novije vrijeme, zbog načina života i drugih razloga, ne izlažemo suncu kao prije, upućeni smo na korištenje “umjetnog sunca” ili solarija.