Tipovi kože

Svatko od nas ima određeni tip kože i prema njemu se određuje koje kozmetičke preparate koristimo u tretmanima lica.

Nedostaje joj vlažnost te joj je lučenje sebuma i znoja minimalno. Koža je vrlo tanka, ne sjaji se, pore su nevidljive te ima mogućnost bržeg nastajanja bora. Često se kod takve kože javlja preosjetljivost na temperaturne razlike.

Ovaj tip kože ima dobru cirkulaciju i kontrolirano lučenje sebuma. Pore su joj vrlo male no svejedno zadržava svu potrebnu prirodnu vlažnost, vitamine i minerale. Ima izrazito baršunast izgled i mekoću.

Karakteristika ovog tipa kože je pojačano lučenje loja i znoja na području T-zone kao što su čelo, nos i brada te dio obraza dok je na ostalim dijelovima lica lučenje smanjeno.

Koža ima karakteristike pojačanog rada žlijezda lojnica. Ova koža je debela, sivkaste boje i dosta proširenih pora. Sklona je stvaranju estetskih nedostataka kao što su miteseri i akne.

Tretmani lica

U medicinsko čišćenje lica se ubraja parenje lica kako bi se lice omekšalo, pore proširile te tako bi mehaničko čišćenje lica bilo što bezbolnije. Nakon mehaničkog istiskivanja napravi se piling lica kako bi sve nečistoće uklonile sa površine kože te se dubinski dezinficira sa visokom frekvencijom kako nakon tretmana ne bi bilo nikakvih upalnih procesa. Zatim se stavlja maska koja se određuje po tipu kože i stoji 15 – 20 minuta. Maska se uklanja kako bi se lice, vrat i dekolte izmasirali posebnim preparatima prilagođenim za svaki tip kože kako bi se potaknula cirkulacija. Masaža lica traje 30 minuta. Po završetku masaže korigiraju se obrve te cijeli tretman završava stavljanjem kreme na lice.

Čišćenje lica je mehaničko uklanjanje mitesera i akni. Parenje je potrebno kako bi se koža omekšala, a pore proširile i tako se koža lakše očistila. Nakon čišćenja napravi se piling te se nanosi maska kako bi se koža umirila. Posupak je potrebno ponavljati svakih mjesec dana nakon svakog tretmana treba doći na kontrolu za par dana kako bi se vidjelo kako je koža reagirala na sami tretman čišćenja.

Iznimno uspješan i blagi tretman koji kožu lica i tijela čini mlađom i regeneriranom.  Za postizanje pravih rezultata treba napraviti više tretmana. Kod dijamantne mikrodermoabrazije koriste se prave dijamantne glave s dodatkom vakuuma i vrlo učinkovito ljušte gornji sloj kože i odmah usisavaju oljuštene stanice. Tretman se može raditi tokom cijele godine ali u ljetnim mjesecima na kožu poslije tretmana treba nanijeti kremu sa visokim zaštitnim faktorom. Koža poslije mikrodermoabrazije je glađa bez grubih i vidljivih pora, svježija, zdravije teksture te povećane elastičnosti. Nakon dijamantne mikrodermoabrazije radimo ultrazvučno čišćenje lica špahtlicom koja pomoću ultrazvuka vadi nečistoće iz kože, nakon toga lice se prolazi toplo-hladnim čekićem kako bi se lice umirilo te se potaknula cirkulacija. Četvrti dio tretmana su galvanske struje pomoću kojih preparat nanesen na lice upucavamo u dublje slojeve kože. Za kraj lice, vrat i dekolte prelazimo toplim ultrazvukom kako bi površinski nahranili, zategnuli i pomladili kožu.

Tijek mikrodermoabrazije

Radiovalovi se koriste za zatezanje lica i tijela. Metodom kod koje radiovolavi stvaraju toplinsku energiju. U tretmanu se zagrijavaju kolagenska vlakna koja se stisnu nakon čega slijedi zatezanje bora i kože. Unesena toplina ubrzava metabolizam stanice i fibroblasti koji proizvode kolagen. Također radiofrekvencija dobro djeluje na uklanjanje masnih naslaga, celulita te poboljšava tonus kože. Tretman lica  koristi se za pomlađivanje, regeneriranje oštećne kože i smanivanje bora. Rezultat je vidljiv već nakon prvog tretmana. Za tijelo se koristi osim za zatezanje kože djeluje i na topljenje masnog tkiva. Tretman se ne prepoučuje trudnicama i osobama s proširenim venama i kapilarama.

Trajanje tretmana u dogovoru sa stručnom osobom (prema stanju kože)

Infracrveni termalni tretman

Pomaže mršavljenju, zatezanju kože i celulita, opuštanju bolnih i umornih mišića leđa i ekstremiteta te općoj detoksikaciji organizma. Za vrijeme tretmana preko znoja se izbacuju štetne meterije iz organizma, a po tretmanu se sagori oko 600 kalorija. IR tretman imitira saunu, a uz navedeno, smanjuje umor i spriječava nastajanje ćelija raka.

Tretman vakumom

Vakumom se preko aplikatora stvara kružni kožni nabor u kojem se povećava rastezljivost veznog tkiva i dolazi do širenja kapilara. Time se “izvlači” celulit bliže površini kože i ubrzava cirkulacija u tretiranom području, što poboljšava protok krvi i kisika. Povećanjem rastezljivosti vezivnog tkiva ubrzava se i protok limfe pa se samim tim elimira višak tekućine i štetnih tvari u organizmu. Ovaj tretman potiče stvaranje kolagena i smanjuju masti u organizmu. Rezultat je oblikovano tijelo i glatka koža.

Hifu je fokusirani ultrazvuk s visokim intenzitetom izravno isporučuje toplinsku energiju koži i potkožnom tkivu koje može stimulirati i obnoviti kolagen kože i tako poboljšati teksturu te smanjiti naboranost kože. Time doslovno postiže rezultate liftinga lica ili podizanja lica bez invanzivne kirurgije ili inekcija, štoviše, dodatni bonus ovog postupka je da nema oporavka nakon tretmana. Točnije HIFU djeluje na principu usmjeravanja energetsko kontroliranih valova koji emitiraju kontroliranu energiju u kožu i fokusiraju se na točno određenu dubinu(1.5, 3.0, 4.5 mm) kako bi se postigao efekat liftinga.

PRIMJENA

 • potpuno ukloniti bore na čelu
 • podignuti obrve za 3 – 4 mm (podignuti gornje kapke)
 • ublažiti do potpuno ukloniti bore oko očiju
 • ublažiti do potpuno ukloniti podočnjake
 • suziti proširene pore
 • učvrstiti i podignuti obraze
 • ublažiti ili potpuno ukloniti nazolabijalne bore i bore između nosa i usnica
 • zategnuti vrat
 • zategnuti i ukloniti podbradak
 • zategnuti dekolte
 • zategnuti opuštenu kožu trbuha poslje poroda
 • zategnuti opuštenu kožu nadlaktica, bedra i stražnjice

TIJEK TRETMANA

Tretman započinjemo čišćenjem kože, zatim ocrtavamo lice ili tijela prema definiranoj shemi, podešavamo parametre i odabiremo odgovarajući nastavak.Na tretirano područje se obavezno nanosi dostatna količina gela koja će omogućiti nesmetano izvođenje tretmana. Po završetku tretmana slijedi završna njega.

MJERE OPREZA

  Tretman se ne radi osobama sa:

 • trajnim implantatima u regiji koja bi se tretirala
 • nedavno implementiranim hijaluronom ili botoxom
 • malignim oboljenjima
 • srčanim pacemakerom i metalnim djelovima ugrađenim u regiji koja se tretira
 • paralizom facijalisa (Nervus Facialis)
 • trudnicama i dojiljama
 • epileptičarima
 • dijabetičarima

Nakon tretmana tretirano područje ne izlagati suncu barem 24 sata niti koristit saunu barem 2 tjedna.

– Tretman uklanjanja akni
– Zatezanje, obnova kolagena i rejuvenacija kože
– Anti ageing tretman zaglađivanja finih bora
– Mikrocirkulacija i uklanjanje pigmentacijskih mrlja
– Ubrzano obnavljanje kože kod ožiljaka
– Ubrzani tretman oporavka nakon operacija i lasera

Rejuvenate LED Maska zasnovana na fotodinamičkoj terapiji je veličanstveno, znanstveno i tehnološko dostignuće koje koristi djelovanje svjetlosne enargije za njegu i tretmane kože.

Svjetski je poznata inovacija kao HI-tech specijalist za njegu lica. Koristi se svjetlosnom terapijom, potpuno bezopasna bez neželjenih posljedica i ne oštećuje kožu.

Svjetlosna energija se prenosi u samu stanicu, ubrzavajući sam proces obnove stanice i stimulira fibroblast za proizvodnju kolagena, pomlađuje kožu, umiruje akne, ublažava pigmentacijske mrlje, zaglađuje bore i reducira sunčeve opekotine.

Rejuvenate LED Maska daje vrhunske rezultate a tretman je potpuno bezopasan i ugodan.

630 nm svjetlosna valna dužina Crvena svjetlost

Savršeni je face lifting učinak, stimulacija proizvodnje kolagena, i poboljšanje cirkulacije i prokrvljenosti lica. Preporuča se korištenje tretmana nakon laserskih i IPL tretmana i operacijskih zahvata jer izuzetno ubrzava oporavak kože lica nakon takvih zahvata i zacjeljivanje rana. Frekvencija čistog crvenog svjetla prodire u duboke slojeve dermisa, ubrzava metabolizam stanica i mikrocirkulaciju te pospješuje obnovu stanice i kolegena. Također potiće brže odstranjivanje mrtvih stanica, stimulira lučenje fibroblasta- regenerativni faktor, tako da obnavlja oštećenu kožu, briše sitne bore, sužava pore i obnavlja elesticitet kože.

Mogučnost stavljanja preparata pod masku u svrhu brze i učinkovitije apsorpcije i boljeg transporta aktivnih supstanci.

Vrijeme trajanja tretmana je 15 minuta.

Za najdjelotvorniji učinak preporuka je napraviti kuru od 5-10 tretmana.